0 artikelen
 
Nieuwsbrief
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen, en blijf altijd op de hoogte van nieuwe titels en aanbiedingen.

Aanmelden
Mangasina
Norbert Groot
Norbert Groot

Ir. Norbert Groot (1973) studeerde begin jaren negentig aan de landbouwuniversiteit van Wageningen. Na zijn studie, sinds 1996, werkt hij in de gehandicaptensector. Zijn belangstelling werd daarbij direct getrokken door mensen met autisme. In 1997 studeerde hij een jaar lang neuropsychologie aan de universiteit van Utrecht en in 2004 deed hij een postdoctorale opleiding ‘Ethiek van de zorgsector’ aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Van 2002 tot 2005 werkte hij bij het Dr. Leo Kannerhuis, een gespecialiseerd behandelinstituut voor mensen met autisme. Sinds tien jaar werkt hij in Ecuador, waarbij hij zich sinds 2005 vooral richt op het opbouwen van autismehulpverlening. In Ecuador geeft hij ondersteuning aan ouders, training aan professionals en therapie aan mensen met ASS. In 2010 richtte Norbert Groot ‘Centro META’ op in Quito Ecuador, voor de behandeling van mensen met ASS. Het is de bedoeling dat dit uitgroeit tot een expertise behandelcentrum. In 2011 richtte hij samen met Psychologe Cynthia Borja het dagcentrum CAPADD in Quito, Ecuador op.

Sinds 2007 werkt hij samen met Dr. Martine Delfos. Uit deze samenwerking is een onderzoek tot stand gekomen naar de intuïtieve kennis van ouders van kinderen met autisme. Het boek “Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief” is het resultaat van het tweede deel van het onderzoek. 

Norbert is actief in het opzetten van autismehulpverlening in Ecuador via de UAEG in samenwerking met Martine Delfos en universiteiten in Ecuador.


Boeken
Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief
Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief

Meer informatie