0 artikelen
 
Nieuwsbrief
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen, en blijf altijd op de hoogte van nieuwe titels en aanbiedingen.

Aanmelden
Mangasina
Van alles twee
Over de betekenis van echtscheiding voor jonge kinderen

Auteur:
Martine F. Delfos


ISBN: 978 90 8560 504 1

NAf 25.00
Aantal:

De papa en mama van Sterre en Jordi wonen niet meer bij elkaar. Ze hadden teveel ruzie. Sterre en Jordi vinden hun papa en hun mama lief.

Het verhaal is een hulpmiddel om jonge kinderen de nieuwe huiselijke situatie te kunnen begrijpen. Het helpt ouders om hun jonge kinderen in die situatie te ondersteunen.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Vanaf 3 jaar

Recensies:

De ouders van Sterre en Jordi zijn gescheiden, omdat ze veel ruzie hadden. Sterre is 4 jaar en Jordi 6 jaar. Zij moeten er erg aan wennen dat ze nu twee huizen, twee tandenborstels, twee bedjes, twee leefsituaties enz. hebben. Hun hoop dat de relatie tussen hun ouders weer goed wordt, hun angst dat de hele situatie hun schuld is, hun onvermogen om de emoties van hun ouders te begrijpen, het feit dat ze van allebei hun ouders houden, maken dat hun zekerheden in het leven en hun gevoel van geborgenheid op losse schroeven staan. Deze voor kinderen herkenbare situaties worden eenvoudig maar heel duidelijk via een kort verhaaltje besproken. Dit zijn aanknopingspunten voor een gesprek. Onderaan de pagina wordt de problematiek van het kind in een apart blokje uiteengezet voor ouders, zodat zij het beter zullen begrijpen. De eenvoudige zwart-witillustraties zijn krachtig en geven de emotie die een echtscheiding teweeg brengt, goed weer. Het boek kan helpen bij de verwerking van deze emoties van kinderen en hun ouders. Onder begeleiding te gebruiken voor kinderen van ca. 4 tot 7 jaar - NBD Biblion
 


Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website scheidingsboeken.nl
Op de hoogte blijven van nieuwe echtscheidingstitels? Vul hier uw emailadres in: